Jdi na obsah Jdi na menu
 


29. 3. 2010

Velikonoční dílna 2010

 

VELIKONOČNÍ DÍLNA

Knihovna, Základní škola, Obec   a místní zahrádkáři připravili pro občany malé i velké, zaměstnané i nezaměstnané, staré i mladé, šikovné i nešikovné velikonoční dílnu s výstavou. Velikonoční dílna se zde již konala v loňském roce, ale pouze v rámci knihovny a ZŠ. Letos jsme se rozhodli dílnu rozšířit a nabídnout tak tvořivcům více prostoru. Jak jsme se jako pořadatelé shodli, byla to chyba. Komornější atmosféru školní výtvarné dílny jsme vyměnili za větší prostory sálu kulturního domu a dali tak více prostoru chamtivcům, kteří za směšné vstupné 20Kč(i to bylo mnohému trnem v oku) chtěli všeho co nejvíce  a nehledíce zbude-li na ostatní, kupili a shromažďovali materiál  a doslova funěli za krky trpělivým a soustředěným na kvalitu nikoli množství. U pracovních stolečků pro tři-čtyři výtvarníky se za jejich zády tlačili hromady nedočkavců a tahali jim materiál a nářadí z rukou. A co hůř – to nedělají děti, ale dospělí, kteří k nepěknému chování děti ještě ponoukají.….Kultivovanosti občanů pramálo! Chováním některých zůčastněných jsme zklamáni.

Ale i pozitiva byla. Nakonec se přece jen na přání pořadatelů zapojili rodiče a prarodiče a s radostí jsme do výstavy aranžovali dílka s podpisy výtvarníků ,,babička Karolínky“,  ,,maminka Natálky“ apod.To nás opravdu potěšilo.

Děkuji za pořadatele  mockrát  všem, kteří nakoupili materiál, připravili pro návštěvníky pracovní stolečky,  byli ochotni předat své zkušenosti a věnovat svůj volný čas ostatním. Pomohli nám společně prožít pěkné odpoledne.